Det behövs inga förkunskaper för att gå våra grundkurser

En fråga som vi ofta får är; Min son/dotter vill gärna gå programmeringskurs hos er men hen har aldrig hållit på med datorer, vilka förkunskaper behövs?

För att gå kurs hos oss på Pramming4Kids krävs det inga förkunskaper, varken inom datoranvändning eller programmering. Det viktiga är att det finns ett intresse och en nyfikenhet.

På våra kurser finns det både de som har programmerat en hel del, ibland i de programspråk vi använder, ibland i andra programmeringsspråk. Det finns också de som aldrig använt en dator förut, men är flitiga Ipad användare. Till detta skall läggas att ungdomarna utvecklas mycket under åren mellan 10 och 14 år.

Det går alldeles utmärkt med olika förkunskaper på samma kurs. Alla får lära sig grunder, som hur man öppnar och sparar filer i de program vi använder.  Vi delar in i grupper utifrån ålder och kunskapsnivå. Att lösa uppgifterna i grupp gör att man ser att samma uppgift ofta går att lösa på flera sätt. I det kursmaterial vi använder gör alla en basuppgift, sen finns det stora möjligheter att vidareutveckla de lösningar vi gör så att alla får en lagom utmaning. I den vidareutvecklingen brukar kreativiteten flöda. Det kan vara allt från att göra coola bakgrunder, roliga ljud, fräcka segerdanser till mer avancerade matematiska funktioner för att bättre avbilda verkligheten. Det fascinerande är att se hur deltagarna utvecklas och blir allt bättre på att programmera och med det skapar mer avancerade program!

Bookmark the permalink.

Comments are closed