Inspiration

Här samlar vi spännande och inspirerande material för barn, undommar och deras föräldrar. Meningen är att du du tillsammans med andra skall kunna få uppleva roliga och inspirerande stunder där det är både lek och utbildning för morgondagen. Materialet vänder sig till barn och föräldrar som vill arbeta ihop, till äldre barn och ungdomar som kör själva eller i grupp. Men det är också en inspiration för egna studiecirklar, för study budies och för skolor.  Vi som arbetar på och med Programming4Kids har gedigen pedagogisk och akademisk bakgrud, alla med en sak gemensam: vi tycker väldigt mycket om att arbeta med barn och ungdomar . Vi ser värdet av att förbereda våra barn för framtiden. Programmering, robotekik, hållbar energiförsörjning genomsyrat av systemmässigt tänkande är det som vi menar på behövs för att vara redo att möta en spännande framtid i en global värld fylld av möjligheter.

Scratch från MIT

Programvarorna/Programmeringsspråken från MIT Media Labs är fria och med våra kurser får du såväl instruktioner, teori samt tips hur du och nia barn kan arbeta ihop. För de lite äldre barnen och ungdomarna kan de själva gå enskilt eller i grupp. Alla övningarna är på barns villkor och alltid upplagda med kopplingar till skolans NO, matematik, musik och bild.

Hugo och Adam löser Rubiks kub med LEGO® MINDSTORMS®

Hugo och Adam löser Rubiks kub med LEGO MINDSTORMS - helf vanliga LEGO MINDSTORMS som hackats om en aning...

Uppdrag Pacman - Team Pi

Team X ger allt för att bygga Pacman - spelet som inspirerat hela världen. Men enkelt - knappast, här växlas matematik, kreativitet, programmering, flödesscheman med algoritmer med tajmning och grupparbete med Scratch!

Uppdrag Pacman - Team X

Team X ger allt för att bygga Pacman - spelet som inspirerat hela världen. Men enkelt - knappast, här växlas matematik, kreativitet, programmering, flödesscheman med algoritmer med tajmning och grupparbete med Scratch!

Landa på Mars - Team Space gör sitt yttersta

Uppdraget på en av våra Camps - att landa Mars-bilen. Du får lära dig avancerad programmering, mekanik, fysik och allt i ett uppdrag med manus från NASA.

Våra fria kurser i programmering, robotteknik och förnybar energi

Nedan listas alla kurser du har tillgång till; såväl gratiskurser som tidigare köpta utmaningar och onlinekurser. Du måste vara inloggad och vara medlem för att se dina kurser (gäller även gratiskurserna). Klicka här om du vill logga in eller skapa ett gratis medlemskap.

You need to be logged in to see your course progress.

Exempel på spel vi bygger på kurserna

Tips: Slå på kameran och använd händerna för att kasta upp pizzan (du måste ha en inbyggd kamera i datorn)

Fotogalleri

Länkar att inspireras av

  • Vår projektsajt för Scratch, klicka här
  • LEGO® för vuxna och förtag, läs mer här.
  • För dig som är mycket avancerad kan man ladda hem LEGOs MINDSTOM källkod och modifiera den själv, läs mer här.
  • Sugen att själv lösa Rubiks Kub, här har du allt du behöver för att göra det. Läs här.
  • Vill du utöka LEGO®  MINDSTORMS® med supercoola sensorer eller bygga egen elektronik, se här.
  • Är du nörden som vill ansluta LEGO®  MINDSTORMS® till nätverk och det till nästa nivå läs här. Detta är även sajten för att koppla ihop Raspberry Pi med Scratch.
  • Vill du programmera din EGO®  MINDSTORMS® i Java skall du lära här.

Kommentera