Om oss

Vår vision är att hjälpa Sveriges unga utvecklas för morgondagen med systemtänkande, teknik, kreativitet och livslångt lärande

 

Vi som grundat Programming4Kids har alla lång erfarenhet av att leda verksamheter, är själva föräldrar och ser hur teknik, vetenskap och programmering bidrar till att utveckla barn och ungdomar. Vårt mål är väcka intresse för teknik och vetenskap, samtidigt som vi vill inspirera till en spännande och lärorik hobby. En hobby med kopplingar till skolan och studieresultat inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen.

Vår ambition är att alla barn skall ha rätt till en bra start i livet oavsett bakgrund, föräldrar och skola de går i. Enligt The Economist kommer 47% av dagens arbeten att vara digitaliserade inom två decennier. Det är denna verklighet som våra barn och ungdomar kommer att möta när de tar steget ut i arbetslivet. Globalisering och digitalisering har mycket positivt med sig och kan skapa välstånd, men man måste vara redo. Enligt EU så kommer 1,000,000 programmerare saknas redan år 2020. Inom Programming4Kids ser vi detta som en fantastisk möjlighet.

Vår vision är att alla barn skall få möjlighet att lägga grunden för ett livslångt kreativt lärande med rötter i systemtänkande och naturvetenskap. På detta sätt skapar vi en plattform för såväl framtidens yrken som självförverkligande. Med denna plattform som bas kan våra barn vara med och bygga ett bättre och mer hållbart samhälle i framtiden.

legobygg_001

Om du gillar vår vision och mission så hjälp oss att sprida vår sajt. Vi kommer vara generösa med fritt innehåll, tips och trix och hoppas även du kan vara med och dela med dig på sajten genom att kommentera på inlägg, maila oss idéer, bilder eller vara med som lärare.

Läs även mer under pedagogisk idé, vi som jobbar här, vill du bli lärare eller kontakta oss.

Kommentera